مریوان گنجینه‌ای از جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی در کردستان و غرب کشور است و از مقاصد جذاب گردشگری برای مسافران و گردشگران به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار زریوار خبر، یکی از ارگان‌هایی که نقش مهمی برعهده دارد سازمان میراث فرهنگی می‌باشد که همواره با کاربری‌های دیگری همچون سازمان گردشگری و صنایع دستی نزدیکی بسیاری دارد از این رو اصولاً این ارگان با سازمان‌های نامبرده در یک بخش می‌باشند.

سازمان میراث فرهنگی وظایفی همچون نگهداری و حفاظت از مناطق تاریخی و عتیقه جات و … را داراست و از سوی دیگر در جهت حفاظت مناطق باستانی و تاریخی تلاش میکند تا حفاری‌های غیرمجاز در این مکان‌ها صورت نگیرد بنابراین وجود سازمان میراث فرهنگی در هر منطقه‌ای لازم و ضروری می‌باشد.

از سوی دیگر سازمان گردشگری با معرفی مناطق مناسب برای مراجعه گردشگران و همچنین فراهم آوردن امکانات مناسب، رفاهی و تفریحی و مورد نیاز این مناطق به فعالیت می‌پردازد و سازمان صنایع دستی نیز برای بررسی و نظارت بر مواردی همچون صنایع دستی مناطق مختلف تأسیس می‌شود.

خبرنگار زریوار خبر با مصطفی طاهری رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مریوان در خصوص فعالیت‌ها و خدمات این اداره در شهرستان مریوان مصاحبه‌ای داشته است که در ادامه می‌خوانید:

وظایف اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را لطفا بیان نمایید؟

اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارای سه حوزه کاملا” مجزا و متفاوت است و هر کدام دارای شرح وظایف مختلفی می‌باشند و هر کدام به نوعی مردمی و در اختیار مردم، اشتغالزایی توسعه شهرستان و استان هستند، بعنوان مثال، کلیه تاسیسات گردشگری همانند: اقامتگاه‌های بوم گردی، هتل، مهمانسرا، مسافرخانه، پذیرایی‌ها، رستوران‌های سنتی و رستوران‌های بین راهی کلیه این‌ها در حوزه گردشگری هستند.

همچنین نظارت بر کیفیت گردشگری به لحاظ کیفیت و کمیت کالا و ارائه خدمات جزو وظایف گردشگری می‌باشد و همانطور در دفاتر خدمات گردشگری خدمات خوبی را به جامعه محل و خارج از شهرستان و استان انجام می‌دهند به عنوان مثال تورهای مختلفی که به کشورهای متفاوت برگزار می‌شود یا تورهای مختلفی که وارد کشور می‌شوند جزو وظایف دفاتر خدمات گردشگری است.

در منطقه مریوان رشته‌های فراوان و زیادی در صنعت دستی وجود دارد و کلیه امورات مربوط به حوزه صنایع دستی برای افرادی که در صنعت دستی فعالیت دارند در کل تحت‌نظر صنایع دستی هستند و مشمول بسته‌های تشویقی مثل: بیمه تشویقی و تسهیلات هستند با توجه به تعامل با سایر ادارات به کسانی که در حوزه صنایع دستی فعالیت می‌کنند تعلق می‌گیرد در حوزه میراث فرهنگی نیز همینطور می‌باشد.

همایش ملی و بین‌المللی در سطح کلان کشور و همچنین برگزاری نمایشگاه‌های گردشگری در سراسر کشور و نیز نمایشگاه‌های بین‌المللی سالانه همیشه در این زمان برگزار می‌شوند و کلیه کشورهای خارجی در این نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند و ما تلاش کرده‌ایم که به بهترین نحو برای شهرستان تبلیغ نمایند و علاوه بر این در شهرستان خودمان با توزیع بروشورها و نقشه‌های مختلف گردشگری همیشه در خدمت گردشگران و معرفی جاذبه شهرستان در سراسر کشور بوده‌ایم و هستیم.

معضلات گردشگری شهرستان مریوان را بیان نمایید؟ آیا اقداماتی در رفع آن صورت گرفته است یا خیر؟

بنده گردشگری را یک امر فرهنگی می‌دانم نمیگویم که مشکلات وجود ندارد چون یک امر فرهنگی است بر هر مشکلات و هر موانعی پیروز خواهد شد مثلاً جاذبه گردشگری اورامان تخت را در نظر بگیرید در آنجا زیرساخت ها خوب نیست و کمترین خدمات وجود دارد ولی از نظر جذب گردشگر بهترین آمار را دارد. در مریوان هم همینطور است گردشگری می‌تواند بر همه مشکلات و موانعی فائق بیاید.

در حوزه گردشگری بهترین زیرساخت، فیزیکی نیست بلکه زیرساخت فرهنگی است و ما باید جامعه محلی را آماده نماییم چون گردشگری قلب این منطقه است و قدر این منطقه را بدانید که دانش‌آموزان دبیرستان‌ها، معلمین، جامعه علمی محلی بازاریاب همگی باید گردشگری ملکه ذهنشان شود که آمادگی داشته باشیم و بستر خوبی برای گردشگری در شهرستان را داشته باشیم.

آیا نهادهای مردمی در پیشبرد هدف‌های این مرکز مشارکت دارند؟

ک‌تک افراد جامعه محلی به نوعی می‌توانند در گردشگری تاثیر مثبتی داشته باشند، همه افرادیکه وارد منطقه می‌شوند وارد میراث فرهنگی نمی‌شوند وارد روستاها و جاده‌های پرپیچ و خمی می‌شوند که مثلا یک کشاورز یا باغبانی در آنجا باشد آن مردم با زبان شیرین و مهمان‌نوازی خود کاری می‌کنند که گردشگران بهترین خاطره را در آنجا داشته باشند تک‌تک افرادی که در آنجا زندگی می‌کنند در توسعه گردشگری نقش دارند همانطور که یک نفر بتواند گردشگر را درست راهنمایی کند تاثیر مثبتی داشته باشد قطعا در توسعه گردشگری نقش بی‌نظیری خواهد داشت.

چه برنامه‌ای جهت توسعه صنعت گردشگری در آینده دارید؟

ما همیشه در بحث تبلیغ به صورت مستمر و جذب اعتبارات در زیرساخت فیزیکی هرچند اعتبار خیلی کم است کار انجام می‌دهیم، بحث حمایت و تشویقی به سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری در ساخت هتل، اقامتگاه‌ها در راه‌های بین راهی در برنامه‌مان وجود دارد که به صورت روزمره روی این مسائل فعالیت می‌نماییم.