سفر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به مریوان در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ و استقبال گسترده و پرشور مردم این شهرستان و مناطق اطراف در خیابان‌ها، پشت‌بام خانه‌ها و ورزشگاه زاگرس، به عنوان یکی از رخدادهای ماندگار و پرافتخار تاریخ کردستان ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار زریوار خبر، تاریخ استان کردستان، به‌ویژه شهرستان مریوان در روزهای اردیبهشت‌ماه خاطراتی روشن از حضور شهید قائد امت رهبر معظم انقلاب و استقبال‌های بی‌بدیل مردم از معظم‌له را در خود ثبت کرده است. سفر تاریخی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به مریوان در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، نقطه عطفی در ارتباط مستقیم معظم‌له با مردم این منطقه بود؛ سفری که با استقبالی گرم، پرشور و کم‌نظیر از سوی اقشار مختلف مردم، خانواده‌های معظم شهدا و اهالی روستاها همراه شد و بار دیگر پیوند ناگسستنی مردم کردستان با نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه را به اثبات رساند.

جلوه‌ای ماندگار از وفاداری کردستان به نظام و ولایت

رضا رستمی راوی، نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس استان کردستان با اشاره به سفرهای شهید قائد امت رهبر معظم انقلاب به کردستان، اظهار کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در طول سال‌های مختلف سه بار به استان کردستان سفر کرده‌اند که هر یک از این سفرها در مقطع خود، حامل پیام‌های مهمی برای مردم این خطه مرزی، انقلابی و وفادار بوده است.

وی افزود: نخستین سفر معظم‌له به منطقه، در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۰ و در اوج شرایط سخت و حساس دوران دفاع مقدس انجام شد؛ سفری که طی آن ایشان به مریوان و مناطق جنگی این شهرستان از جمله: روستاهای دزلی، درکی، تته، دالانی و ارتفاعات قوچ سلطان رفتند و از نزدیک در جریان وضعیت منطقه و رشادت‌های رزمندگان و مردم قرار گرفتند.

رستمی ادامه داد: دومین سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان نیز در آبان‌ماه سال ۱۳۶۷ و در دوران ریاست جمهوری ایشان انجام شد؛ سفری که بار دیگر اهمیت راهبردی و جایگاه ویژه کردستان را در نگاه معظم‌له نشان داد.

این پژوهشگر حوزه دفاع مقدس خاطرنشان کرد: سومین و تاریخی‌ترین سفر رهبر معظم انقلاب به استان کردستان در اردیبهشت سال ۱۳۸۸ رقم خورد؛ سفری که به‌ویژه در مریوان با استقبال عظیم و به‌یادماندنی مردم همراه شد و همچنان در حافظه تاریخی مردم استان جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی با توصیف حال و هوای مردم در روزهای منتهی به این سفر گفت: شب پیش از حضور مقام معظم رهبری در مریوان، شور و نشاط وصف‌ناپذیری در شهر موج می‌زد و مردم در خیابان‌ها به پخش شربت و شیرینی مشغول بودند و از سر شوق و ارادت به رهبر معظم انقلاب، فضایی سرشار از شادی، محبت و همدلی در سطح شهر ایجاد شده بود.

رستمی افزود: در آن روزها، کوچه‌ها و خیابان‌های مریوان لبریز از جمعیت بود و مردم از اقشار مختلف، از پیر و جوان گرفته تا خانواده‌های معظم شهدا، با شور و اشتیاق فراوان برای استقبال از حضرت آقا حضور یافته بودند و بسیاری از مردم با لباس‌های محلی و کُردی در این مراسم شرکت کردند و صحنه‌هایی کم‌نظیر از پیوند هویت بومی، فرهنگ اصیل کردی و وفاداری به انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشتند.

وی ادامه داد: فضای شهر به گونه‌ای بود که مردم حتی بر بام خانه‌ها و در تمام مسیرهای منتهی به محل حضور رهبر معظم انقلاب گرد آمده بودند تا از این دیدار تاریخی سهمی داشته باشند و این حضور پررنگ و این استقبال باشکوه، نشان داد مردم کردستان همان‌گونه که در دوران دفاع مقدس مرزداران فداکار جمهوری اسلامی بودند، امروز نیز استوار، آگاه و وفادار در صحنه حضور دارند.

رستمی با اشاره به پیشینه درخشان مردم کردستان در دفاع از انقلاب اسلامی گفت: مردم این استان با تقدیم بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ شهید، وفاداری و پایبندی خود را به نظام جمهوری اسلامی به اثبات رسانده‌اند و در مقاطع مختلف تاریخی نیز نشان داده‌اند که در مسیر دفاع از کشور، انقلاب و ولایت از جان خود نیز دریغ نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: استقبال کم‌نظیر مردم مریوان و دیگر شهرها و روستاهای استان در سفر سال ۱۳۸۸، تنها یک مراسم استقبال نبود؛ بلکه تجلی دوباره همان روحیه ایثار، بصیرت، ولایت‌مداری و غیرت انقلابی مردمی بود که در حساس‌ترین روزهای تاریخ این سرزمین در کنار نظام و رهبری ایستاده‌اند.

این نویسنده و پژوهشگر کردستانی با اشاره به زیبایی‌های طبیعی و فرهنگی استان نیز گفت: کردستان، به‌ویژه شهرستان مریوان از مناطق بکر، دیدنی و ارزشمند کشور به‌شمار می‌رود و جاذبه‌هایی همچون دریاچه زریوار، قله ایمام، ارتفاعات و چشم‌اندازهای طبیعی منحصربه‌فرد در کنار فرهنگ غنی و ریشه‌دار مردم این دیار، به این منطقه هویتی ممتاز بخشیده است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در سخنان خود همواره از طبیعت زیبا، ظرفیت‌های فرهنگی، پیشینه پرافتخار و فرهنگ اصیل مردم کردستان با احترام و تحسین یاد کرده‌اند و این استان را برخوردار از جایگاهی ارزشمند در تاریخ، فرهنگ و هویت ایران اسلامی دانسته‌اند.

رستمی در پایان اظهار کرد: سالروز حضور تاریخی مقام معظم رهبری در کردستان، به‌ویژه در مریوان، هر سال برای مردم این استان یادآور روزی بزرگ، ماندگار و غرورآفرین است؛ روزی که نام آن در تاریخ کردستان و جمهوری اسلامی ایران ثبت شده و مردم شریف این خطه، هر سال با گرامیداشت آن، بار دیگر ارادت قلبی خود را به رهبر معظم انقلاب، انقلاب اسلامی و آرمان‌های شهدا ابراز می‌کنند.