سید حسین رحیمی در گفتگو با خبرنگار «زریوار خبر» به نقل از کردتودی، اظهار داشت: برای اولینبار در کشور، در دولت سیزدهم بود که مطالبات گندمکاران بر اساس تاریخ تحویل به دولت نبود و این عدالت اجتماعی و اقتصادی بهگونهای برنامهریزی درست شده بود که همه کشاورزان، در یکزمان مشخص بیش از ۵۰درصد مطالبات خود را دریافت میکردند.
وی افزود: آن طرح در واقع پاسخ مناسبی به چندین سال فریاد انجمنهای صنفی کشاورزی در منطقه بود و امیدهای زیادی را در دلهایمان ایجاد کرد که تلاشهایمان جواب داد و قرار است در سالهای بعد، عملکرد بهتری دراینخصوص به گندمکاران ارائه شود.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان بیجار ادامه داد: متأسفانه عمر دولت سیزدهم خیلی کوتاه بود و با روی کار آمدن دولت جدید، دیدم که روال پرداختیها بازهم به دورههای قبل برگشت و عملاً تمام زحماتی که برای راهی که رفته بودیم، تلف شد، حال ما ماندهایم و یک جمعیت تولید کنند بدون پول که شاید طی روزهای آینده در آبانماه به حقوق خود برسد.
وی اظهار کرد: سالهای گذشته که جشن شکرگزاری گندم در بیجار برگزار شد، خواستههای زیادی مطرح نشد و فقط موضوع عدم پرداخت بهموقع پول گندمکاران، توزیع بهموقع کود شیمیایی و تنظیم مناسب حواله سوخت تراکتورها عنوان شد که در اولین گام، مطالبات گندمکاران سازوکار جدیدی پیدا کرد و حداقل همه کشاورزان کشور، توانستند کاملاً برابر از این امتیاز برخوردار شوند.
رحیمی توضیح داد: امسال هم قبل از آغاز برداشت گندم، تصور میکردیم که روند پرداخت پول گندمکاران بر همان اساس دوره قبل باشد؛ ولی وقتی دیدم که دولت جدید، برنامه مشکلدار گذشته را روی کار آورده است، واقعاً احساس خستگی شدید کردیم، چرا که تازه روحی تازه به این کالبد بیمار گندمکاران غرب کشور، دمیده شده بود.
وی با اشاره به اینکه جشن شکرگزاری با جشنواره گندم خیلی فرق دارد، گفت: در جشن شکرگزاری که یک سنت ارزشمند درگذشته و تاریخ هر شهر و دیاری است، یک آیین مذهبی و سنتی خاص در سپاسگزاری و نیایش با خداوند است که به شکرانه برداشت خوب گندم، خانوادههای نیازمند و محروم روستا و شهر، از برکات آن بهرمند میشدند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان بیجار اظهار داشت: حال که آن آیین مهم را به یک جشنواره گندم ارتباط دادهایم، نه به طور واقعی میتوانیم هدف از شکرگزاری را اجرا کنیم و نه در جشنواره میتوانیم مطالبات روی زمینمانده را خواستار باشیم.
وی افزود: مشکلات امروز کشاورزان گندمکار کردستانی، عدم پرداخت بهموقع مطالبات گندم است، مادامی که کشاورز پول دسترنج خود را نتواند بهموقع دریافت کند، نمیتواند برای تهیه کود شیمیایی هزینه داشته باشد و در ادامه برای خرید حواله سوخت تراکتور هم نمیتواند بهموقع به مراکز عرضه مراجعه داشته باشد.
رحیمی گفت: از مسئولین جدیدی که بر سرکار آمدهاند و بخصوص رئیسجمهور پزشکیان، درخواست داریم که از تجربه دولت سیزدهم در پرداخت بهموقع و توزیع حداقلی کود و سوخت کشاورزان بهرهمند شود و برای رفع بیشتر مسائل و مشکلات، به خانه اول برنگردد و قدمهای سازنده گذشته را به تکرار زمان، گره نزد.
انتهای خبر/
Tuesday, 3 December , 2024