شرکت لاستیک کردستان از واحدهای نمونه صنعتی است که از حدود یک ماه پیش از سوی شرکت ملی گاز کردستان اخطار قطع دریافت کرده و در حال تعطیل‌شدن است.

به گزارش خبرنگار زریوار خبر به نقل از کردتودی، درحالی‌که سردترین روزهای سال ۱۴۰۳ را سپری می‌کنیم و ۲۸ استان کشور دمای منفی صفر را در روزهای اخیر تجربه کرده‌اند، مشکل اصلی کشور که به تعطیلی‌ها و قطعی‌ها منجر شده ناترازی و کسری گاز و سوخت و البته برق اعلام می‌شود.

قطعی‌های مکرر برق در این روزها، بسیاری از کسب‌وکارها را دچار اختلال کرده است، اما مهم‌تر از این مسئله موضوع قطعی گاز در این روزهای سرد سال مطرح است که اگر این اقدام عملی شود، ضررهای بسیاری را بر بخش صنعت خواهد زد.

شرکت لاستیک کردستان از نمونه واحدهای صنعتی است که از حدود یک ماه پیش از سوی شرکت ملی گاز استان کردستان و همچنین اداره گاز شهرستان دهگلان اخطار قطع دریافت کرده است، این کارخانه مدعی است که از یک ماه پیش سوخت خود را از گاز طبیعی به گازوئیل تغییر داده و همچنین حدود ۵۰ درصد در مصرف برق صرفه‌جویی کرده و برق مصرفی‌اش را خود تأمین می‌کند.

مدیر بهره‌برداری کارخانه لاستیک بارز کردستان در گفتگو با خبرنگار زریوار خبر به نقل از کردتودی، اظهار داشت: شرکت بارز فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرده و تولیدکننده ۲۵ درصد تایر کشور می‌باشد، متأسفانه با روندی که شرکت گاز و اداره برق پیش گرفته‌اند، ممکن است که مجتمع لاستیک کردستان به سمت تعطیل‌شدن برود.

ادریس رحمانی با اشاره کلی به فعالیت شرکت لاستیک کردستان بیان کرد: شرکت بارز کردستان با اشتغال‌زایی مستقیم ۱۰۶۰ نفر و روزانه به طور میانگین ۱۷ هزار و ۵۰۰ حلقه تایر در حال تولید و عرضه هستند.

رحمانی در ادامه مطلب افزود: با شروع فصل سرما و یخ‌بندان و همچنین افزایش مصرف گاز چه در بخش خانگی و بخش صنعتی شاهد هشدارهای شرکت ملی گاز ایران هستیم، گاز طبیعی به‌عنوان منبع انرژی کارخانه تایر در جهت استفاده در دیگ‌های بخار و آبی قرار می‌گیرد، علاوه‌برآن در سیستم گرمایشی کارخانه و سالن‌های تولیدی نیز استفاده می‌شود.

مدیر بهره‌برداری کارخانه لاستیک بارز کردستان عنوان کرد: باتوجه‌به روند تولید و مصرف انرژی که در کشور وجود دارد و ناترازی که در میان دو حوزه صورت‌گرفته است، در زمان‌های خاص، ناچاریم کاهش مصرف را در کارخانه اعمال کنیم.

رحمانی در ادامه اضافه کرد: در فصل پاییز و زمستان، جدای از اخطار گاز و برق مصرف گاز را حداقل رسانده و از گازوئیل به‌عنوان سوخت جایگزین استفاده می‌کنیم که البته این تغییر ناگهانی سوخت نیز مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: تبدیل گاز طبیعی که سوخت اصلی به شمار می‌آید، به سوخت گازوئیل باعث افزایش استهلاک ماشین و توقف آن خواهد شد و تأثیر منفی بر تولید کارخانه نیز به‌مرورزمان خواهد گذاشت.

وی در ادامه خطاب به مردم گفت: از مردم فهیم شهرستان دهگلان و استان کردستان خواهشمندیم، برای زنده‌ماندن چرخهٔ تولید، باخ خاموش نمودن یک چراغ کوچک و یا کم‌کردن شعله‌های بخاری حتی به میزان خیلی کم در ثبات فعالیت این کارخانه و واحدهای صنعتی، سهیم باشند.

رحمانی در ادامه تصریح کرد: ناترازی انرژی به کارخانه فشار آورده است، شرکتی که منبع درآمد آن با هزار نفر کارکنانش تأمین و پرداخت می‌گردد، اگر کارخانه از ادامه فعالیت باز بماند، بسیاری از جوانان و پرسنل‌های توانمند این مجتمع بیکار و تعدیل خواهند شد.

سیامک احمدی، اپراتور و نیروی بخش آماده‌سازی تایر در مجتمع لاستیک کردستان عنوان کرد: اگر مردم می‌خواهند تا چرخهٔ تولید پابرجا بماند و متوقف نگردد، با مدیریت و مصرف بهینه در مصرف گاز و برق، در این اقدام ملی سهیم باشند.

علیرضا رضایی، مسئول بخش‌برش و فشرده‌سازی تایر مجتمع اذعان داشت: در سنوات اخیر تا به الان با اتخاذ تصمیمات مناسب و برنامه‌ریزی اقدامات اقتصادی روند تولید کارخانه ناشی از کاهش مصرف گاز طبیعی و برق مصرف دچار اختلال و آسیبی به تولید کارخانه وارد نشده است.

رضایی در ادامه مطلب افزود: اما با افزایش ناترازی‌هایی که در حوزه برق و گاز طبیعی وجود دارد، اگر اقدامات کاهشی مصرف تشدید شود، قطعاً بر روی روند تولید کارخانه و به‌تناسب آن بر روند توزیع تایر در سطح کشور تأثیر منفی خواهد گذاشت.

کارخانهٔ لاستیک کردستان با تعریف فازهای توسعه‌ای در تلاش است تا تولید را افزایش داده و میزان اشتغال‌زایی را نیز بالا ببرد و در منطقه پایدار نگه دارد، ناترازی انرژی چرخه تولید را با اختلال مواجه خواهد کرد، کاهش تولید یعنی کاهش اشتغال و اگر مردم همکاری نکنند، دود ناشی از این جریان به چشم همه خواهد رفت.

تمامی دستگاه‌ها و مسئولان ذی‌ربط در تلاش باشند تا ناترازی انرژی به جایی نرسد که مجبور به برق صنایع شوند، تعطیل‌شدن صنایع به‌خاطر قطعی گاز و برق به معنای کمبود اقلام و کالاها در آینده است و نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد.

انتهای خبر/