به گزارش خبرنگار زریوار خبر، در این بازدید که به یاد شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس برگزار شد، بیش از ۲۰۰ نفر از دانشآموزان دبیرستان اندیشه به یادمان والفجر ۴ در خانم شیخان رفتند.
تحلیل عملیات والفجر ۴ و وضعیت جغرافیایی مریوان
کریم فتاحی، روایتگر دفاع مقدس، در این بازدید به تشریح وضعیت جغرافیایی منطقه مریوان و عملیات والفجر ۴ پرداخت. وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی این منطقه گفت: این ناحیه از شمال به دره شیلر عراق، از جنوب به ارتفاعات سورن ایران و شهرستان سید صادق و از غرب به شهرستان پنجوین عراق محدود میشود. تا سال ۱۳۶۲، این منطقه تحت کنترل نیروهای بعثی بود و شهرستان مریوان را بهطور مداوم زیر آتش توپ و خمپاره قرار میداد.
فتاحی ادامه داد: در تاریخ ۲۷ مهر ۶۲، نیروهای سپاه و ارتش عملیات والفجر ۴ را در این منطقه آغاز کردند. این عملیات در دو محور بانه و مریوان انجام شد و به مدت ۳۳ روز به طول انجامید. در این مدت، نیروهای سپاه و ارتش موفق شدند هزار کیلومتر از خط عراقی را آزاد کنند.
وی همچنین به شهادت حاج اسماعیلی، فرمانده قرارگاه حمزه، در این عملیات اشاره کرد و گفت: در عملیات والفجر ۴، حدود هزار نفر از نیروهای بعث به اسارت درآمدند و تعداد زیادی از سلاحها و تانکهای دشمن منهدم شد. با پاکسازی این منطقه، امنیت برای شهرستان مریوان برقرار شد و تا سال ۶۷ نیروهای سپاه و ارتش در مناطقی مانند هزار قله که خاک عراق بود، حضور داشتند.
فتاحی به عملیات پاکسازی شهرستان مریوان در تاریخ سوم خرداد ۱۳۵۹ نیز اشاره کرد و گفت: این عملیات با فرماندهی حاج احمد متوسلیان و شهید صیاد شیرازی و سازمان پیشمرگه مسلمان کرد آغاز شد. در این عملیات، شهرستان مریوان در مدت ۷۲ ساعت توسط نیروهای سپاه، ارتش و پیشمرگه آزاد شد.
وی در ادامه به سخنرانی حاج احمد متوسلیان در نمازجمعه اشاره کرد و گفت: حاج احمد در این سخنرانی به مردم گفتند که ما برای نجات و خدمت به شما آمدهایم و برای آبادانی کشورمان تلاش میکنیم. این سخنان باعث شد که مردم گروهگروه به حاج احمد متوسلیان پیوسته و به عضویت سپاه و سازمان پیشمرگه مسلمان درآیند.
فتاحی همچنین به نقش زنان در پشتیبانی از جبههها اشاره کرد و گفت: زنان روستاها با پخت غذا و ارسال کمکهای لازم به جبههها، نقش مهمی در پشتیبانی از نیروها ایفا کردند.
Friday, 27 December , 2024