به گزارش «زریوار خبر» به نقل از کردتودی، در این طرح که در کلیه شهرستانهای تابعه استان و به شکل کاملاً رایگان به مرحله اجرا برخواهد آمد، اکیپهای ثابت و سیار نظارت بهداشتی و شرعی در خصوص بازرسی و معاینه قبل و بعد از کشتار و تأیید سلامت و حلیت دامهای قربانی اقدام خواهند نمود.
دراینرابطه توجه هم استانیهای عزیز را به نکات زیر جلب مینماید:
۱. دام قربانی موردنیاز خود را از میادین دام و مکانهای موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستانهای تابعه که از سوی شهرداریها تعیین شده خریداری نمایید. محلهای فوقالذکر تحت نظارت بهداشتی اکیپهای دامپزشکی و همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان از نظر کنترل قیمتهای مصوب هستند.
۲. حتیالامکان دام قربانی را بهمنظور ذبح به کشتارگاه دام شهرستان ارجاع و از ذبح دام در منزل، باغ و یا سایر اماکن خودداری نمایید.
کشتارگاههای دام شهرستانهای سنندج، سقز، بانه، بیجار، دیواندره، مریوان، سروآباد در روز عید قربان آمادگی پذیرش، ذبح و حملونقل رایگان لاشه دامهای قربانی را فراهم نموده و باتوجهبه استقرار اکیپهای دامپزشکی، امکان بهرهگیری از خدمات بازرسی بهداشتی نیز در این محلها میسر است.
بعلاوه امکان تخلیه ضایعات ناشی از کشتار دام نیز در کشتارگاهها فراهم است.
۳. در صورت تمایل به کشتار در منزل و یا سایر اماکن، حتماً قبل از اقدام به ذبح دام با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل نموده و از اکیپهای دامپزشکی برای انجام بازرسی بهداشتی دعوت نمایید.
اطمینان از سلامت دام، گوشت و فرآوردههای استحصالی، مستلزم معاینه دام قبل و بعد از کشتار است. بدین لحاظ قبل از اقدام به ذبح با برقراری تماس با دامپزشکی زمینه را برای انجام بازرسی بهداشتی مناسب فراهم نمایید.
۴. از ذبح دام در معابر عمومی و خیابانها جدا خودداری نمایید.
۵. در تمام مراحل قطعهبندی و بستهبندی گوشت از دستکش استفاده نموده، چاقو و وسایل در تماس با گوشت و آلایش دامی را شسته و ضدعفونی نمایید.
۶. حتیالامکان از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی دام از قبیل جگر، قلوه و… خودداری نمایید. بهترین کیفیت گوشت، پس از نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از کشتار در یخچال به دست میآید؛ بنابراین سعی نمایید که پس از کشتار، لاشهگوشت و ضمائم خوراکی مربوطه به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شده و پس از آن به مصرف خوراکی رسانده شود.
۷. پس از کشتار دام، ضایعات و فضولات حاصله را در کیسههای پلاستیکی محکم بستهبندی نموده و مستقیماً به مأمورین شهرداری تحویل نمایید. رهاسازی ضایعات و فضولات حاصل از کشتار دام در سطح معابر، باعث جذب حیوانات ولگرد، حشرات موذی و آلودگی محیطزیست میگردد .
۸. در صورت عدم تأیید بهداشتی دام و یا لاشه مربوطه، بهمنظور معدومسازی و یا انجام اقدامات بهداشتی با اکیپهای دامپزشکی همکاری نمایید. گوشت و ضمائم خوراکی دام بیمار میتواند باعث بروز بیماریهای خطرناک مشترک بین انسان و دام از قبیل سیاهزخم، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و… در مصرفکنندگان گردد.
در صورت مشاهده هر گونه علائم اینگونه بیماریها در دام زنده و یا بر روی لاشه دام، باید زمینه خارجسازی آنها از چرخه خوراکی فراهم شود. ضمناً این ضایعات بههیچوجه نباید در اختیار حیوانات قرار گیرد. ۹. از برشدادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه، دل و جگر خودداری نمایید.
انتهای خبر/
Thursday, 21 November , 2024