ترامپ با خروج از برجام، خود را در تله‌ای دیپلماتیک انداخت و در برابر انتخابی دشوار قرار گرفت: مذاکره بی‌امتیاز یا جنگ. این استراتژی، نفوذ او را در مواجهه با ایران تضعیف کرد.

به گزارش خبرنگار زریوار خبر، پس از خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای برجام، او به دنبال دستیابی به توافقی جدید با امتیازات بیشتر بود تا بتواند برتری خود را نسبت به رئیس‌جمهور پیشین در کنترل منطقه جنوب غرب آسیا به نمایش بگذارد.

با پیروزی در میدان رقابت‌های انتخاباتی، ترامپ فاز بعدی پروژه خود را با انتشار پست‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی آغاز کرد که به موضوع مذاکره یا جنگ با ایران اشاره داشت او تصور می‌کرد که این اولتیماتوم می‌تواند ایران را در موقعیتی قرار دهد که به‌راحتی امتیازات مورد نظر او را بپذیرد.

اما غافل از توان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران و نقش مؤثر آن در تحولات منطقه و حتی جهانی، این استراتژی باعث شد که خود ترامپ در دوراهی مذاکره یا جنگ گرفتار شود.

پاسخ محکم و مستدل جمهوری اسلامی ایران به نامه او، تصورات واهی ترامپ را به واقعیت نزدیک‌تر کرد. اکنون او دریافته است که در افکار عمومی مردم آمریکا و حتی مردم جهان دیگر نقش تعیین‌کننده‌ای ندارد و این جمهوری اسلامی است که سرنخ این داستان را در دست دارد.

ایران موضع قاطع خود را به طور رسمی اعلام کرده است، موضعی که نه‌تنها مطلوب ترامپ نیست، بلکه نشان‌دهنده نقش مؤثر و مثبت جمهوری اسلامی در تحولات جهانی نیز است. از سوی دیگر، هرگونه اقدام نظامی ترامپ علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی می‌تواند برای او و کشورش بسیار گران تمام شود و در این جنگ محتمل، چیزی جز شکست به دست نخواهد آورد.

در نهایت، ترامپ در تله‌ای گرفتار شده است که خود آن را تنیده است و نه‌تنها نمی‌تواند به طور رسمی مذاکرات را ترک کند، بلکه هیچ نتیجه‌ای فراتر از برجام برایش رقم نخواهد خورد.

نویسنده: مهدی عرفانی