به گزارش خبرنگار زریوار خبر به نقل از کردتودی
، گاهی افرادی بدون اجازه صاحب یک ملک و یا اخذ هر گونه مجوز قانونی، در آن ملک اقدام به ساختوساز مینمایند، یا اینکه تصرفات دیگری در آن انجام میدهند، باید دانست اینگونه اقدامات ارتکاب عمل خلاف قانون است.
ساختوساز غیرمجاز تجاوز به حریم دیگران حتی میتواند از طریق اقدامات مثبت نظیر درختکاری نیز صورت پذیرد، یعنی تفاوتی در ماهیت و نفس عمل مرتکب وجود ندارد، آنچه مهم است، ورود به ملک دیگران بدون اجازه مالک و هر گونه اقدام در آن میباشد.
عارف مفاخری در گفتگو با خبرنگار زریوار خبر به نقل از کردتودی اظهار داشت: با هماهنگیهای صورتگرفته با ادارات عضو کارگروه ویژه برخورد مؤثر و آنی با تغییر کاربری غیرمجاز در خصوص سه فقره تغییر کاربری غیرمجاز که به اخطاریههای کتبی و شفاهی یگان حفاظت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان بیتوجه بوده و کماکان مشغول ساختوساز غیرمجاز بودند، قلع و قمع شد.
کارشناس و ناظر جهاد کشاورزی دهگلان افزود: تصمیم بر آن شد با اخذ دستور از دادستان دهگلان و مستند به ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و با حضور نماینده دادستان و نیروی انتظامی و ادارات متولی به محل مراجعه و نسبت به قلع و قمع ساختوساز غیرمجاز اقدام شد.
بهروز رحیمی عنوان کرد: هرگونه تغییر کاربری در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب میگردد چنانچه به طور غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون موضوع تبصره ۱ ماده ۱ این قانون صورت پذیرد، جرم بوده و مأمور جهاد کشاورزی مکلف به توقف عملیات و مراتب را به اداره مربوطه جهت انعکاس به مراجع قضایی اعلام نماید.
مأمور یگان حفاظت جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۵۸ مورد تغییر کاربری غیرمجاز به مراجع قضایی ارجاع و در جریان دادرسی میباشد.
وی یادآور شد: شماره تماس ۱۳۱ بهصورت ۲۴ ساعته آماده دریافت اطلاعات در خصوص تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی میباشد.
فرزین محمدی تغییر کاربری غیرمجاز را جرم دانسته و در ادامه بیان داشت: برابر ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، هرگونه تغییر کاربری در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی، تغییر کاربری محسوب میگردد.
کارشناس و وکیل پایه یک دادگستری شهرستان دهگلان، در ادامه تشریح کرد: چنانچه مرتکب پس از اعلام جهاد کشاورزی به اقدامات خود ادامه دهد، نیروی انتظامی موظف است بنابهدرخواست جهاد کشاورزی از ادامه عملیات مرتکب جلوگیری نماید.
وی اضافه کرد: مأموران جهاد کشاورزی موظفاند با حضور نماینده دادستان و در نقاطی که وی نباشد با حضور نماینده دادگاه محل ضمن تنظیم صورتمجلس، نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده نمایند.
کارشناس حقوقی دادگستری دهگلان ابراز داشت: از تبصره ۲ مادهقانونی فوقالذکر میتوان استنباط کرد که قلعوقمع بنا، یکی از مجازاتهای پیشبینیشده توسط قانونگذار برای جرم تغییر کاربری غیرمجاز است، لذا بر خلاف جرم تصرف عدوانی موضوع ماده ۶۹۰ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، در مورد این جرم نیازی به تقدیم دادخواست جداگانه برای قلع و قمع بنای غیرمجاز نیست.
محمدی تأکید کرد: به استناد ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی هر کس بهوسیله صحنهسازی از قبیل پیکنی، دیوارکشی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و زارعت و بدون اجازه سازمان حفاظت محیطزیست مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیطزیست و منابع طبیعی گردد و اقدام به تجاوز و تصرف عدوانی یا ممانعت از حق نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قلع و قمع بنای غیرمجاز عملی میباشد که در آن یک بنا بهصورت غیرقانونی و بدون داشتن مجوز ساخت و تأسیس توسط شهرداری تخریب میگردد، دادخواست قلعوقمع بنا نیازمند داشتن شرایط و مدارک خاصی میباشد که دارابودن یک وکیل ملکی میتواند کمک بسزایی برای انجام روند پرونده موردنظر شما داشته باشد.
انتهای خبر/
Tuesday, 14 January , 2025