به گزارش خبرنگار زریوار خبر، رضا رستمی جانباز ۴۵ ساله و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس در کردستان، به عنوان یکی از چهرههای تأثیرگذار در ثبت تاریخ دفاع مقدس شناخته میشود.
وی با تألیف ۱۲۸ کتاب درباره شهدای این خطه، تلاشهای بیوقفهای در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام داده و صدای خاموش رزمندگان و ایثارگران را به نسلهای آینده منتقل میکند.
در گفتگو با خبرنگار زریوار خبر، رستمی از چالشها، انگیزهها و تجربیات خود در این مسیر سخن گفت و هدف اصلی خود را ثبت و روایت تاریخ دفاع مقدس کردستان عنوان کرد و به غائله کردستان در روزهای آغازین نظام مقدس جمهوری اسلامی اشاره کرد.
رستمی با تأکید بر توجه خاص حضرت امام خمینی (ره) به این موضوع کتاب «اسیر آلواتان» را به خاطرات و رنجهای ۲۴ نفر از رزمندگان اسلام اختصاص داده است.
وی در ادامه به انگیزهاش برای نوشتن این کتاب و روایت خاطرات نعمتالله وهابی اشاره کرد و گفت: سالها پیش با آزاده نعمتالله وهابی آشنا شدم و تصمیم گرفتم یاد و خاطره شهدا و جانبازان این زندان را زنده کنم.
رستمی همچنین به چالشهای تحقیق و نوشتن کتاب اشاره کرد و گفت: یکی از چالشها این بود که خاطرات اسرا تقریباً شبیه هم بود و باید آنها را به یک روایت واحد تبدیل میکردم.
وی همچنین از ارتباط با زندانیان و خانوادههای شهدا گفت و تأکید کرد که این ارتباط به روند نوشتن او کمک شایانی کرده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی باید برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره این زندانیان و شهدا انجام شود، گفت: باید کتابهایی بهعنوان مکتب شهدا به مدارس اضافه شود تا دانشآموزان از کودکی با سیره شهدا آشنا شوند.
رستمی در پایان به لحظه احساسی ملاقات زندانیان پس از سالها اشاره کرد و گفت: در زمان رونمایی کتاب، این اسرا بعد از ۴۲ سال یکدیگر را دیدند و در آغوش هم گریه کردند و این لحظه برای من بسیار بهیادماندنی بود.
وی همچنین به داستانهای غیرمنتظرهای که در طول تحقیق خود با آنها مواجه شده بود، اشاره کرد و گفت: خاطرات شاهمحمد محمودی همسر شهیده فاطمه اسدی که بعد از ۳۹ سال جسد همسرش پیدا شد، بسیار شگفتانگیز بود.
رستمی در پایان پیامی برای خوانندگان خود داشت: شهدا آبروی ملت ایران هستند و جوانان باید پاسدار خون شهدا باشند.
وی همچنین به آرزوی خود برای دیدار با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: امیدوارم صدای من به گوش ایشان برسد.
Wednesday, 5 February , 2025