مسئول بسیج جامعه زنان کردستان گفت: آسیب‌های اجتماعی زنان نیازمند یکی از چالش‌های جدی جوامع امروزی است که تأثیرات منفی آن بر زندگی فردی و اجتماعی این قشر قابل توجه است لذا برای کاهش این آسیب‌ها نیاز به راهکارهای حمایتی و برنامه‌های توانمندسازی مؤثر داریم.

به گزارش خبرنگار زریوار خبر به نقل از کردتودی، بتول سرکانی در نشست کارگروه زن و خانواده که صبح امروز در سنندج برگزار شد اظهار داشت: بسیج ابتدا یک نهال بود که حالا بعد از گذشت ۴۵ سال به درختی تنومند و پرثمر تبدیل شده است، این درخت پر از میوه‌های امید، فداکاری و مقاومت است که در هر برگ و شاخه‌اش، یادگاری از تلاش‌های بی‌وقفه جوانان و نیک‌اندیشان این مرز و بوم به چشم می‌خورد.

 وی گفت: بسیج، در این چهار دهه، نه‌تنها در عرصه‌های نظامی و امنیتی بلکه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، علمی و اقتصادی نیز نقش‌آفرینی کرده و به نهادی تأثیرگذار و کارآمد تبدیل شده است چرا که نه‌تنها بسیج در دفاع از میهن عزیزمان، بلکه در تقویت روحیه وحدت و همبستگی ملی و در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی به وظایف خود ادامه می‌دهد و همواره در مسیر سازندگی و پیشرفت کشور در کنار مردم است.

 وی با بیان اینکه بسیج را نمی‌توان به زمان خلاصه کرد، افزود: بسیج تفکری است که منشأ آن قرآنی است و تنها نهادی است که همه مردم در آن عضو هستند و از شهید فهمیده تا شهید حججی همه الگوهای بسیج هستند که به شهادت رسیده‌اند؛ لذا مکتب شهدای گمنام و مدرسه عشق است و سابقه‌اش به تمام عرصه‌های خدمت‌رسانی برمی‌گردد.

 سرکانی در بخش دیگری از سخنانش به نقش بانوان در خانواده‌ها اشاره کرد و افزود: متأسفانه آمار ازدواج و فرزندآوری در کردستان کاهشی و آمار طلاق افزایشی است و این نشان می‌دهد که دشمن بر روی خانواده‌های ما در حال کار کردن است و اگر از ظرفیت بسیج به‌خوبی استفاده شود قطعاً شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه خواهیم بود.

 مسئول بسیج جامعه زنان کردستان یادآور شد: آموزش تاب‌آوری برای بانوان در جامعه و نقش آنان در کاهش آسیب‌های اجتماعی یک موضوع بسیار حیاتی است که می‌تواند تأثیرات قابل‌توجهی در بهبود وضعیت فردی و اجتماعی زنان و کاهش مشکلات مختلفی مانند اعتیاد و سایر آسیب‌های اجتماعی داشته باشد.

 وی با بیان اینکه زنان با داشتن تاب‌آوری بالا می‌توانند در سطح جامعه تأثیرگذار باشند و در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مهمی ایفا کنند، گفت: با تقویت تاب‌آوری، زنان قادر خواهند بود نه‌تنها بر مشکلات فردی خود غلبه کنند، بلکه به‌عنوان یک نیروی مؤثر در تغییرات اجتماعی و بهبود شرایط جامعه نقش ایفا کنند آموزش تاب‌آوری، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و فراهم‌کردن حمایت‌های روانی از جمله مهم‌ترین اقداماتی هستند که می‌توانند به تحقق این اهداف کمک کنند.

 شمسی کاظمی رئیس کارگروه زن و خانواده کردستان در ادامه این جلسه اظهار داشت: بسیج، واژه‌ای است که در تاریخ انقلاب اسلامی ایران، با مفهومی عظیم و ارزشی عمیق شناخته شده است، بسیج به معنای یک حرکت مردمی، فداکارانه و سازمان‌یافته برای خدمت به جامعه و تحقق آرمان‌های بلند است و یک روحیه و یک نگرش است و مهم‌تر از همه یک دغدغه است که در دل هر فردی که به جامعه و سرنوشت آن اهمیت می‌دهد، می‌جوشد.

 وی افزود: درست است که ایران از لحاظ نظامی توانمندی‌های بالایی دارد و توان دفاعی کشور به‌ویژه در برابر تهدیدات نظامی، یکی از نقاط قوت آن به شمار می‌آید. اما در دنیای امروز، تهدیدات فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه از طریق فنّاوری‌های نوین، چالش‌های جدیدی برای خانواده‌ها و جامعه‌ها به وجود آورده است.

 کاظمی خاطرنشان کرد: گوشی‌های هوشمند و اینترنت، به‌عنوان ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، در کنار تمامی مزایایشان، می‌توانند خطراتی نیز به همراه داشته باشند. یکی از این خطرات، نفوذ به درون خانواده‌ها و آسیب به ارزش‌ها و هویت‌های فرهنگی و اجتماعی است. از طریق رسانه‌های اجتماعی، بازی‌ها، فیلم‌ها، و محتوای اینترنتی، ممکن است که تفکرات و الگوهای زندگی غربی یا مخالف با اصول فرهنگی و دینی وارد زندگی افراد، به‌ویژه جوانان و نوجوانان شوند.

 در پایان این نشست اعضای کارگروه به بررسی آسیب‌های اجتماعی و راه‌حل‌های موجود در کاهش آسیب‌های اجتماعی بانوان پرداختند.

 انتهای خبر/