عضو هیأت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه قروه با بیان اینکه بار دیگر محور مقاومت توانست حماسه‌ای بی‌بدیل بیافریند و دشمن تا بن دندان مسلح را وادار به آتش‌بس کند، گفت: آتش‌بس مدال افتخار بر گردن مقاومت است.

محسن جواهری در گفتگو با خبرنگار زریوار خبر به نقل از کردتودی، اظهار داشت: پس از ۴۶۶ روز جنگ جهنمی در غزه و نسل‌کشی تمام‌عیار رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه و حمایت همه جانبه قدرت‌های تسلیحاتی با استفاده از مدرن‌ترین سلاح‌ها با اعلام رسمی آتش‌بس جنگ غزه، رژیم صهیونیستی مفتضحانه از اهداف اعلامی خود عدول کرد و با تن‌دادن به آتش‌بس، خونین‌ترین جنگ قرن بیست و یکم با سرافرازی نیروهای مقاومت فلسطین پایان یافت.

عضو هیأت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه قروه بیان کرد: چه کسی تصور می‌کرد که جمعیتی قریب به ۲ میلیون نفر با دستی خالی و بدون امکانات در قطعه زمینی بسیار محدود و محصور از هر طرف فقط با اتکا به خداوند متعال بتوانند در مقابل رژیم بدنام صهیونیستی و بهره‌مند از حمایت‌های بی‌دریغ و همه جانبه حکومت‌های جنایت‌کار و روسیاه غرب برای قریب به یک سال و نیم مقاومت بی‌نظیر کنند و سرانجام پیروز شوند و مصداقی گردند بر تحقق وعده الهی.

جواهری ادامه داد: این توافق آتش‌بس در حالی است که رژیم صهیونیستی به غیر از ویران کردن غزه، به نسل‌کشی خیل عظیمی از مردم بی‌دفاع فلسطین و به شهادت رساندن تعدادی از فرماندهان حماس که بلافاصله جایگزین آنها انتخاب شد، نه‌تنها هیچ دستاورد دیگری در صحنه میدانی به دست نیاورده است، بلکه در صحنه بین‌الملل نیز به شدیدترین شکل ممکن دچار انزوا و محکومیت‌های حقوقی سنگین و متعددی از سوی اعضای جامعه بین‌الملل شده است

وی تصریح کرد: این انزوا تنها به دولت، سران و فرماندهان این رژیم محدود نمی‌شود، بلکه امروز حتی ساکنان سرزمین‌های اشغالی و شهرک‌نشینانی که در کشورهای خارجی حضور پیدا می‌کنند، به‌شدت در میان جوامع خارجی منفور و مطرود محسوب می‌شوند و به گفته خودشان، برای آنکه مورد غضب جوامع خارجی قرار نگیرند، مجبور به ایجاد هویت جعلی برای خود هستند

وی بیان داشت: در مقابل این پیروزیِ معنوی و سیاسی، قدرت‌های بزرگ، به‌ویژه آمریکا و انگلیس، با شکست‌هایی ساختاری در قبال بحران غزه روبرو شدند. سیاست‌های یک بام و دو هوا، مهم‌ترین دلیل این ناکامی بود. حمایت بی‌چون و چرای غرب از اسرائیل، این پیام روشن را به دنیا داد که قدرت‌های جهانی هیچ‌گونه پایبندی به قواعد بازی نداشته و سیاست خود را بر اساس منفعت و قدرت سازماندهی کرده‌اند.

جواهری اذعان کرد: نبرد غزه بیش از آن که یک تقابل نظامی باشد، به نمایشی از فروپاشی قدرت غرب تبدیل شده است. در این میدان، مقاومت یک ملت ستمدیده توانست ضعف و تناقض‌های هژمونی قدرت‌های بزرگ را افشا کند.

وی با اشاره به اینکه شاید مهم‌ترین جنبه این پیروزی، شکل‌گیری گفتمانی جدید و گسترده در عرصه جهانی باشد گفت: افکار عمومی جهانی به‌وضوح با مردم مظلوم غزه اعلام همدردی کردند و استانداردهای دوگانه غرب را مورد انتقاد قرار دادند. ایجاد این گفتمان گسترده و شکل‌گیری جبههٔ جهانی همدردی با غزه را باید دستاوردی بزرگ در حوزه دیپلماسی عمومی برای جبهه مقاومت دانست.

جواهری خاطرنشان کرد: با وجود آنکه دستاورد صهیونیست‌ها در جنگ غزه، چیزی معادل صفر است، اما این جنگ سبب آن شد که رژیم صهیونیستی چیزهای زیادی را از دست بدهد، خساراتی که برای جبران شدن به دو شرط اصلی نیاز دارند: اجازه برای گذشت مدت‌زمان طولانی، همراه با عدم واکنش و رویارویی با تحولات خارجی و صرف هزینه‌های کلان و هنگفت برای پوشش و ترمیم آسیب‌های وارد شده، دو شرطی که در حال حاضر رژیم صهیونیستی قادر به تحقق آنها نیست.

وی افزود: جنگ غزه وجهه بین‌المللی رژیم صهیونیستی را نابود و محو کرد و این رژیم امروز مغضوب مجامع بین‌المللی است که مهم‌ترین مصداق آن، حکم دادگاه لاهه در معرفی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نتانیاهو، و وزیر جنگ سابق این رژیم، گالانت، به عنوان جنایت‌کاران جنگی است. این جنگ همچنین باعث استهلاک شدید و جدی در توان و ظرفیت ارتش رژیم صهیونیستی شد، به‌گونه‌ای که برای جبران آن باید سال‌های سال تلاش کرد.

عضو هیأت علمی روابط بین‌الملل دانشگاه قروه در پایان گفت: ایران و متحدانش نیز به‌عنوان مهم‌ترین حامیان محور مقاومت در این فرایند نقش محوری ایفا کردند و ثابت نمودند که حمایت از آرمان‌های اصیل منجر به شکل‌گیری جبهه مقاومت قوی‌تر خواهد شد و با به چالش کشیدن ابرقدرت‌ها موجبات فروپاشی هژمونی آنان را در عرصه جهانی فراهم خواهد ساخت.

انتهای خبر/