امام‌جمعه مسجد جامع قبای مریوان گفت: ماه رمضان فرصتی برای بازگشت صادقانه به خداوند و یاری‌رسانی به نیازمندان است.

ماموستا شریف ساعدی امام‌جمعه مسجد جامع قبای مریوان در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با دعا برای صلح، آرامش و رفع مشکلات مادی و معنوی از جامعه اسلامی ماه رمضان را فرصتی ویژه برای بازگشت به خداوند و اصلاح رفتار دانست و از مردم خواست در جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد مشارکت کنند.

وی با اشاره به جشن گلریزان که هر سال در ماه رمضان برگزار می‌شود، از مردم دعوت کرد روز سه‌شنبه آینده در مراسمی که در سالن آموزش‌وپرورش پوریای ولی برگزار می‌شود، حضور یافته و در کمک به آزادی زندانیان مشارکت کنند و این اقدام را «سنتی ارزشمند و انسانی» توصیف کرد.

امام‌جمعه مسجد جامع قبای مریوان با بیان اینکه فرصت‌های معنوی در زندگی انسان همچون میان‌بری برای نزدیکی به خداوند هستند، حضور در مسجد، نماز جمعه و شب‌های ماه رمضان را از جمله این موقعیت‌ها دانست و گفت باید از این فرصت‌ها برای تقویت ارتباط معنوی بهره برد.

وی توبه را بازگشت به مهربان‌ترین بخشنده توصیف کرد و افزود: توبه یعنی بیداری پس از سرگردانی و یافتن پناهگاهی امن نزد خداوند.

ماموستا ساعدی با اشاره به حدیث پیامبر(ص) گفت: همه انسان‌ها در معرض خطا هستند، اما بهترین خطاکاران کسانی‌اند که توبه می‌کنند.

وی در توضیح تفاوت این دو مفهوم گفت: استغفار می‌تواند بدون ارتکاب گناه و برای افزایش مقام معنوی انجام شود ولی توبه پس از گناه و برای اصلاح فردی لازم است.

امام‌جمعه مسجد جامع قبای مریوان تأکید کرد که هر دو در قرآن واجب شمرده شده‌اند و مؤمنان باید برای جلب الهی به آن پایبند باشند.

ماموستا ساعدی توبه را عامل نجات از استرس، سرگردانی، یأس و ناامیدی دانست و گفت: توبه‌کننده از گروه فاسقان خارج و در شمار مقربان و نجات‌یافتگان قرار می‌گیرد.

وی افزود: خداوند چنان پذیرای توبه است که گناهان را به نیکی تبدیل می‌کند.

امام‌جمعه مسجد جامع قبای مریوان با اشاره به داستان قوم یونس(ع) و نیز آیات سوره توبه درباره سه صحابی که از جنگ تبوک بازماندند، توبه را عامل رفع عذاب و بازگشت به رحمت الهی دانست.

وی در پایان از مسلمانان خواست با عزم و ایمان قوی به سوی خدا بازگردند، رفتار و گفتار خود را اصلاح کنند و از خداوند بخواهند که برکات خود را بر جامعه اسلامی فراوان گرداند.

انتهای پیام/