سایت خبری تحلیلی

آرشیو اخبار / بایگانی پیوند سایتی RSS
سه شنبه 27 فروردین 1398 / 09:22|کد خبر : 6769|گروه : فرهنگی

500 قطعه حواصیل شب در تالاب زریوار مشاهده شد

کارشناس پایش اداره حفاظت محیط زیست مریوان گفت: برای نخستین بار 500 قطعه پرنده حواصیل شب در تالاب زریوار مریوان مشاهده و ثبت شد.

کارشناس پایش اداره حفاظت محیط زیست مریوان گفت: برای نخستین بار 500 قطعه پرنده حواصیل شب در تالاب زریوار مریوان مشاهده و ثبت شد.

به گزارش زریوارخبر، حبیب الله دبستانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حضور 500 قطعه پرنده حواصیل شب در دو تا سه دهه اخیر در تالاب زریوار مریوان بی سابقه بوده است.

 

وی اضافه کرد: این گونه پرنده توسط کارشناسان محیط زیست و پرنده شناسان مریوان برای نخستین بار مشاهده و شناسایی شده است.


کارشناس پایش اداره حفاظت محیط زیست مریوان یادآور شد: فروردین سال جاری گونه کمیاب و در خطر انقراض دُرنای طناز هم در این تالاب به همت تیم پرنده نگری انجمن سبزچیا مشاهده و ثبت شده است.


دبستانی اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده بهبود وضعیت تالاب زریوار و وجود غذا و شرایط مناسب موجب شده گونه های زیادی از پرندگان مهاجر این تالاب را به عنوان زیستگاه خود در این فصل انتخاب کنند.


حواصیل پرنده ای است خوش فرم با پرو بالی خاکستری رنگ و سفید که سطح شکمش سفید است و پرهای سیاه روی سرش تا بخشی از پس گردنش و خط ابروی سفید واضحی تا روی منقارتیره و نسبتا کلفتش ادامه دارد سطح پشتی او خاکستری تیره است که تا حدودی به رنگ سرمه ای متمایل است.


رنگ بال ها و دمش خاکستری روشن است، سه پر سفید رشته مانندی از ناحیه پس سر به صورت کاکلی تا روی کمرش خود نمایی می کنند، گونه ، چانه و گلویش تا سینه ، گردنش و تمامی سطح شکمی اش رنگی روشن دارد.


چشمان این پرنده قرمز و پاها ی نسبتا کوتاهش زرد رنگ است که در فصل زاد و ولد صورتی رنگ می شوند. هنگام پرواز سر وگردن خود را جمع می کند ودر حالی که پاهایش در امتداد بدن و فراتر از دم قرار می گیرند به پروازش ادامه می دهد.


بال زدنش سریع تر از حواصیل های دیگر است و اغلب در هنگام غروب و یا صبح زود ، و هنگامی که نورخورشید کمتر است و به اصطلاح هوا گرگ و میش است به فعالیت می پردازد و در طول روز معمولا درلابه لای شاخ وبرگ درختان پنهان می شود و فعالیت کمتری دارد، رنگ پرو بال در پرنده نا بالغ ، قهوه ای تیره می باشد که خال های مشخص نخودی رنگی دارد.


زیستگاه این پرنده باتلاق‌ها با گیاهان انبوه ، سواحل پر گیاه رودخانه ها یا تالاب‌های درخت‌دار ، هنگام غروب در کنار کانال‌ها ، آبگیرها و قسمت‌های باز و بی درخت مرداب ها به تغذیه می پردازد .


بطور دسته‌جمعی و اغلب با گونه‌های مشابه خود ، در بیشه‌ها و در بعضی از مناطق در نیزارها آشیانه می سازد و غذای عمده این پرنده را ماهیان کوچک ، سخت پوستان ، نرم تنان و حشرات و بعضی گیاهان آبزی تشکیل می دهد.

انتهای پیام /

ZariwarKhabar Telegram Channel

نظرات بینندگان :

محمودسه شنبه 27 فروردین 1398 | 13:01

0
0

درود بر تمامی دوستداران محیط زیست مخصوصا مردم نجیب و فهمیده وبافرهنگ شهرمان مریوان.

پاسـخ

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت زریوارخبر در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
* به دلیل تراکم نظرات ممکن است نظر شما با تاخیر تایید شود.

نام *
 

کد امنیتی